Woning isoleren Buissenal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Buissenal? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels haalbare maatregelen als HR++ glas en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Buissenal. Dit kan gaan om vraagstukken over vliering isoleren en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-buissenal-7911

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder tocht in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7911
Gasverbruik23.330 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€175,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind je de interessantste acties om je woning in Buissenal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Buissenal is interessant (plusminus € 880 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €215 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Buissenal kost plusminus €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12000. Hiermee bespaar je pakweg €970 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog enkele vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Buissenal (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw woning in Buissenal kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. De besparing komt neer op €900 per jaar. Hierna ontdek je de kosten (bij benadering) in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Buissenal. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3200)
€775
(€5950)
€1120
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€195
(€2000)
€350
(€2950)
Spouwmuur€290
(€1025)
€630
(€1925)
€875
(€3350)
HR++ glas€195
(€2400)
€325
(€3900)
€395
(€5350)
isolatie buissenal 7911

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Buissenal?

Waarom moet ook ik mijn huis in Buissenal isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Watz en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775 en besparen tot €255 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je praktische info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Brico, Dema, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het is evident: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Buissenal wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Buissenal voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Buissenal. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment