Woning isoleren Forest

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Forest? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties zoals de bodem isoleren of isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Forest. We gaan aan de slag met vraagstukken over schuimstrips en EPS isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-forest-7910

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een gezond wooncomfort
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Minder geluid van buiten
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7910
Gasverbruik23.310 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€174,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Forest te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Forest is voordeling (om en nabij de € 870 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €280 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1875 en je bespaart al snel €265 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, steenwol, folie, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Forest kost +/- €4600. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11300. Hiermee bespaar je pakweg €800 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog enkele vaak toegepaste alternatieven. Hierna benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Forest (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Forest is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. De besparing komt neer op €1225 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Forest. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3650)
€695
(€5700)
€1170
(€9000)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€295
(€2150)
€380
(€3500)
Spouwmuur€270
(€1450)
€460
(€2200)
€920
(€3400)
HR++ glas€195
(€2875)
€300
(€3325)
€370
(€4525)
isolatie forest 7910

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Forest?

Waarom mijn woning in Forest isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Eneco en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975 en besparen tot €315 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met kort & bondige info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Dema, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Forest wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Forest voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Forest. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangename warme woning en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment