Woning isoleren Willaupuis

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Willaupuis? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals spouwmuren isoleren en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Willaupuis. Dit kan gaan om thema’s als de kruipruimte isoleren en koudeval. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-willaupuis-7904

 • Uitstekend rendement
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode7904
Gasverbruik23.240 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€173,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje tref je de meest populaire acties om jullie woning in Willaupuis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Willaupuis is interessant (al vanaf +/- € 960 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €185 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn gemiddeld €1825 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Willaupuis kost ongeveer €4700. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11100. De winst is plusminus €930 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder kennen we diverse aantrekkelijke vormen. Hierna bediscussiëren we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Willaupuis (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Willaupuis is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2075 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de verwachte kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Willaupuis. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3600)
€635
(€7400)
€1180
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€295
(€1700)
€355
(€2900)
Spouwmuur€245
(€1550)
€470
(€2075)
€915
(€3275)
HR++ glas€245
(€2200)
€280
(€4175)
€365
(€5175)
isolatie willaupuis 7904

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Willaupuis?

Waarom juist nu mijn huis in Willaupuis isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Watz of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075, dat betekent een winst van 205 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna vind je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Dema, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Leuze-En-Hainaut

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Leuze-En-Hainaut meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuze-En-Hainaut
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Willaupuis wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Willaupuis voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Willaupuis. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment