Woning isoleren Pipaix

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Pipaix? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals je dak isoleren of radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Pipaix. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van de binnengevel en subsidie Isolatie juni 2024. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-pipaix-7904

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Houdt geluid tegen
 • Beter energielabel

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode7904
Gasverbruik23.220 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€173,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf vind je de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Pipaix te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Pipaix is voordeling (vanaf zo’n € 860 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €220 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Pipaix kost om en nabij de €5100. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Het voordeel is zo’n €810 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zien we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Pipaix (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en ook een energiezuinige maatschappij? Isoleren van woning/huis in Pipaix is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 op jaarbasis. Op deze website vind je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Pipaix. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4150)
€575
(€5650)
€910
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€185
(€2650)
€345
(€3450)
Spouwmuur€385
(€1500)
€620
(€2450)
€875
(€3300)
HR++ glas€245
(€2475)
€280
(€3250)
€395
(€4950)
isolatie pipaix 7904

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Pipaix?

Wat is het voordeel van mijn woning in Pipaix isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als Watz of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Brico, Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Leuze-En-Hainaut

Door te profiteren van de huidige premies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Leuze-En-Hainaut op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuze-En-Hainaut
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Pipaix wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Pipaix voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Pipaix. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment