Woning isoleren Arc-Wattripont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Arc-Wattripont? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met handige informatie over isolatie Arc-Wattripont. Dit kan gaan om topics als buitenmuren isoleren en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-arc-wattripont-7910

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een gezond klimaat in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7910
Gasverbruik23.280 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€174,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Arc-Wattripont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Arc-Wattripont is goed te betalen (om en nabij de € 930 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn zo’n €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, icynene, steenwol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Arc-Wattripont kost zo’n €5150. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1060. De potentiële besparing ligt op €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Hiermee bespaar je om en nabij €980 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast bestaan er verscheidene populaire opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Arc-Wattripont (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van de woning in Arc-Wattripont is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2800 m3. Dat is dus al gauw €1350 (jaarlijks). Hierna berekenen we de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Arc-Wattripont. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€865
(€5350)
€1070
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€205
(€1900)
€365
(€2800)
Spouwmuur€255
(€1000)
€600
(€2750)
€930
(€3050)
HR++ glas€225
(€2750)
€330
(€3775)
€415
(€4700)
isolatie arc-wattripont 7910

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Arc-Wattripont?

Waarom zou ik mijn huis in Arc-Wattripont isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Mega en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325 en besparen tot €240 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige klussen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je praktische info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Arc-Wattripont wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Arc-Wattripont voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Arc-Wattripont. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment