Woning isoleren Thieulain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Thieulain? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via een aantal stappen zoals je spouwmuur isoleren of warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Thieulain. Dit kan gaan om zaken als schuin dak isoleren en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-thieulain-7901

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een gezond binnenklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Buitengeluid absorberen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode7901
Gasverbruik23.180 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check je de populairste onderdelen om je woning in Thieulain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Thieulain kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 710 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1775 en het bespaart circa €205 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, folie, steenwol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Thieulain kost je zo’n €5450. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Dit levert op ong. €820 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast bestaan er nog enkele vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Thieulain (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Thieulain kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder ontdek je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Thieulain. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3300)
€805
(€5200)
€1240
(€9700)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€290
(€1750)
€340
(€3050)
Spouwmuur€205
(€1375)
€660
(€2600)
€850
(€3625)
HR++ glas€240
(€2875)
€325
(€4225)
€415
(€4675)
isolatie thieulain 7901

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Thieulain?

Waarom moet ook ik mijn huis in Thieulain isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, waarbij u een besparing realiseert van €225 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende projecten als vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over veel toegepaste manieren. Te koop bij bekende bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Leuze-En-Hainaut

Door te profiteren van de geldende premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Leuze-En-Hainaut aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuze-En-Hainaut
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Middels ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Thieulain wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Thieulain voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Thieulain. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment