Woning isoleren Moustier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Moustier? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina tref je diverse informatie over isolatie Moustier. We gaan aan de slag met topics als de kruipruimte isoleren en energie besparen tips. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-moustier-7911

 • Veel geld besparen
 • Vocht absorberend vermogen
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Weinig last van geluid
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7911
Gasverbruik23.380 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€175,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be zie je de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Moustier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Moustier is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 870 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €205 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen bedragen zo’n €1725 en de winst ligt rond de €215 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Moustier kost zo’n €5000. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. De potentiële besparing ligt op €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Het voordeel is zo’n €920 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog meer aantrekkelijke alternatieven. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Moustier (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en uiteraard een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Moustier is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Moustier. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4250)
€865
(€6550)
€1200
(€8500)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€270
(€2200)
€390
(€3050)
Spouwmuur€390
(€1300)
€710
(€2375)
€925
(€3500)
HR++ glas€250
(€2575)
€315
(€3300)
€350
(€5050)
isolatie moustier 7911

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Moustier?

Waarom mijn woning in Moustier isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125 en geeft een besparing van €340, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Dankzij de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Moustier wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Moustier voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Moustier. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment