Woning isoleren Hacquegnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hacquegnies? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals het dak isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna lees je bruikbare informatie over isolatie Hacquegnies. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals dakkapel isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-hacquegnies-7911

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Milieubewuste keuze
 • Brandbeschermend
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7911
Gasverbruik23.350 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€175,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek je de meest rendabele acties om jullie woning in Hacquegnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hacquegnies is goed te betalen (al vanaf € 710 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1825 en het bespaart circa €255 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hacquegnies kost om en nabij de €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1030. Het rendement is al snel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Het voordeel is ong. €930, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we meerdere alternatieve opties. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Hacquegnies (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of wellicht een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Hacquegnies is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Hacquegnies. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4300)
€715
(€4850)
€1000
(€9550)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€230
(€2250)
€360
(€2950)
Spouwmuur€270
(€1225)
€610
(€2225)
€785
(€3225)
HR++ glas€245
(€2675)
€300
(€3250)
€415
(€5275)
isolatie hacquegnies 7911

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Hacquegnies?

Waarom zou ik mijn huis in Hacquegnies isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Luminus of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300 en dat bespaart tot €215 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Mede door de huidige premies wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Hacquegnies wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hacquegnies voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Hacquegnies. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment