Woning isoleren Froidchapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Froidchapelle? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld je dak isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je belangrijke informatie over isolatie Froidchapelle. We gaan aan de slag met items als de spouwmuur isoleren en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-froidchapelle-6440

 • Hoog rendement
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Goed voor het klimaat
 • Dempt het geluid
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieHenegouwen
GemeenteFroidchapelle
Postcode6440
Gasverbruik23.570 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€178,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna check je de meest toegepaste methodes om je woning in Froidchapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Froidchapelle is interessant (om en nabij de € 810 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten bedragen zo’n €1800 en het bespaart circa €270, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Froidchapelle kost plusminus €5050. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. Het rendement is al snel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12500. Het rendement is om en nabij €830 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog meer alternatieve werkzaamheden. Hieronder praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Froidchapelle (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Froidchapelle is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. Dat komt neer op €1175 per jaar. Hieronder bekijk je de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Froidchapelle. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3900)
€705
(€7250)
€1030
(€9000)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€215
(€2100)
€390
(€3450)
Spouwmuur€220
(€1450)
€650
(€2125)
€860
(€3150)
HR++ glas€210
(€2275)
€300
(€3550)
€375
(€4425)
isolatie froidchapelle 6440

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over het isolatiebedrijf in Froidchapelle?

Waarom zou ik mijn woning in Froidchapelle isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Luminus en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en dat levert gemiddeld op €285, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. In de box hieronder check je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Froidchapelle

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Froidchapelle aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Froidchapelle
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met onderstaande tips creëer je een isolatieplan Froidchapelle wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Froidchapelle voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Froidchapelle. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment