Woning isoleren Obaix

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Obaix? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Obaix. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de garage en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-obaix-6230

 • Een flink lagere energierekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Weinig geluid in de woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode6230
Gasverbruik20.000 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€157,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website zie je de meest rendabele methodes om een woning in Obaix te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Obaix is voordeling (om en nabij de € 790 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €265, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Obaix kost je zo’n €5250. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Het rendement is plusminus €990, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0zijn er nog enkele alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Obaix (februari 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of een duurzame samenleving? Isoleren van jouw huis in Obaix is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar. Hierna komen we met de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Obaix. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3400)
€795
(€6300)
€1030
(€8400)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€255
(€1950)
€375
(€3050)
Spouwmuur€240
(€1250)
€720
(€2375)
€780
(€3275)
HR++ glas€220
(€2275)
€260
(€3650)
€420
(€5075)
isolatie obaix 6230

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Obaix?

Waarom juist nu mijn huis in Obaix isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800, waarbij u een besparing realiseert van €295 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website tref je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Pont-À-Celles

Door de ondersteuning van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Pont-À-Celles in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Pont-À-Celles
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Obaix wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Obaix voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Obaix. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment