Woning isoleren Machelen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Machelen? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties als het dak isoleren en isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be lees je nuttige informatie over isolatie Machelen. We zoomen in op topics als spouwmuren isoleren en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-machelen-9870

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder vervuiling
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZulte
Postcode9870
Gasverbruik21.610 kWh
Stroomverbruik3560,43933054393 kWh
Gemiddelde energierekening€170,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek jij de interessantste manieren om je woning in Machelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Machelen is aantrekkelijk (al vanaf € 920 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €225 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De onkosten variëren rond €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €205 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Machelen kost zo’n €5300. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. De potentiële besparing ligt op €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12700. De winst is zo’n €790 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast onderscheiden we meerdere rendabele oplossingen. Hieronder benoemen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Machelen (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Machelen kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2275 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Machelen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€655
(€6400)
€930
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€205
(€2050)
€305
(€2700)
Spouwmuur€265
(€1550)
€500
(€2350)
€895
(€3400)
HR++ glas€190
(€2750)
€290
(€3975)
€435
(€5025)
isolatie machelen 9870

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Machelen?

Waarom zou ik mijn huis in Machelen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Mega of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100, waarbij u een besparing realiseert van €285 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo check je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Brico. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Zulte

Door de geldende premie wordt woningisolatie nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Zulte kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zulte
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Machelen wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Machelen voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Machelen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment