Woning isoleren Bourseigne-Neuve

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bourseigne-Neuve? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Bourseigne-Neuve. Denk aan topics als isolatie van de vliering en minerale wol. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bourseigne-neuve-5575

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een optimale leefomgeving
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode5575
Gasverbruik22.460 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€170,76

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je de meest interessante acties om jullie woning in Bourseigne-Neuve te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bourseigne-Neuve is goedkoop (ongeveer € 920 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €250 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bourseigne-Neuve kost ongeveer €4600. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. De winst is om en nabij €920 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er verscheidene alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bourseigne-Neuve (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of een groenere samenleving? Isoleren van woning/huis in Bourseigne-Neuve kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. Dat komt neer op €1250 per 12 maanden. Op deze website check je de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bourseigne-Neuve. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3250)
€645
(€5450)
€1120
(€9150)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€200
(€2600)
€305
(€3150)
Spouwmuur€185
(€1000)
€560
(€2450)
€790
(€3125)
HR++ glas€200
(€2725)
€265
(€4275)
€375
(€4675)
isolatie bourseigne-neuve 5575

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Bourseigne-Neuve?

Waarom juist nu mijn huis in Bourseigne-Neuve isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Gedinne

Via de geldende premie wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Gedinne in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gedinne
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Bourseigne-Neuve wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bourseigne-Neuve voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Bourseigne-Neuve. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een gezonde leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment