Woning isoleren Gedinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Gedinne? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Gedinne. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van de spouwmuur en subsidie Isolatie mei 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-gedinne-5575

 • Snelle terugverdientijd
 • Een prettig wooncomfort
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Toekomstbestendig

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode5575
Gasverbruik23.330 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€175,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand bekijk jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Gedinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gedinne kan erg voordelig (vanaf € 720 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €255 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten fluctueren rond de €1625 en de besparing loopt op tot €185 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gedinne kost plusminus €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11000. Je profiteert van ongeveer €850 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook bestaan er meerdere mogelijke mogelijkheden. Hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Gedinne (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Gedinne kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2000 m3. Dat is dus al gauw €1175 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Gedinne. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3850)
€675
(€5550)
€920
(€9700)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€225
(€1800)
€340
(€3150)
Spouwmuur€255
(€850)
€730
(€2175)
€890
(€3300)
HR++ glas€195
(€2875)
€335
(€3350)
€440
(€4575)
isolatie gedinne 5575

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Gedinne?

Waarom zou ik mijn woning in Gedinne isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Luminus of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige projecten als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Hubo, Brico, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Gedinne

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Gedinne voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gedinne
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Gedinne wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Gedinne voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Gedinne. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een optimaal klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment