Woning isoleren Louette-Saint-Denis

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Louette-Saint-Denis? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Louette-Saint-Denis. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie buitenkant gevel en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-louette-saint-denis-5575

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Dempt het geluid
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode5575
Gasverbruik22.490 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€171,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be tref jij de meest toegepaste manieren om jouw woning in Louette-Saint-Denis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Louette-Saint-Denis is financieel toegankelijk (vanaf € 970 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €220 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven fluctueren rond de €1800 en het bespaart circa €245 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Louette-Saint-Denis kost je zo’n €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1140. Het rendement is al snel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13000. Daarmee bespaar je grofweg €960, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zijn er diverse rendabele alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Louette-Saint-Denis (februari 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Isoleren van woning/huis in Louette-Saint-Denis is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. De besparing komt neer op €1225 op jaarbasis. Op deze pagina kijken we naar de totale prijs zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Louette-Saint-Denis. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3400)
€805
(€6950)
€1040
(€9250)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€190
(€2300)
€310
(€3350)
Spouwmuur€375
(€1525)
€660
(€2700)
€925
(€3450)
HR++ glas€210
(€2550)
€295
(€3325)
€450
(€4825)
isolatie louette-saint-denis 5575

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Louette-Saint-Denis?

Wat is het voordeel van mijn woning in Louette-Saint-Denis isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850 en geeft een besparing van €310 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Zo komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna lees je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Gedinne

Met behulp van een speciale premie wordt een huis isoleren interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Gedinne voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Gedinne
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Louette-Saint-Denis wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Louette-Saint-Denis voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Louette-Saint-Denis. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment