Woning isoleren Bourseigne-Vieille

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bourseigne-Vieille? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een isolatiemaatregel als bijv. de binnengevel isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Bourseigne-Vieille. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als tochtprofielen en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bourseigne-vieille-5575

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Je kunt klein beginnen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode5575
Gasverbruik22.470 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€170,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website tref je de populairste werkzaamheden om je woning in Bourseigne-Vieille te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bourseigne-Vieille kan erg voordelig (al vanaf +/- € 760 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €205 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1950 en het resultaat is zo’n €245 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bourseigne-Vieille kost ongeveer €4750. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11700. Dit levert op zo’n €920 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we nog een aantal rendabele oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest populaire opties.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bourseigne-Vieille (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een bewuste samenleving? Isoleren van een huis in Bourseigne-Vieille is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna tref je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Bourseigne-Vieille. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3100)
€765
(€4850)
€1040
(€9050)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€235
(€2200)
€315
(€3250)
Spouwmuur€310
(€1625)
€660
(€2500)
€920
(€3050)
HR++ glas€200
(€1875)
€280
(€4100)
€385
(€4675)
isolatie bourseigne-vieille 5575

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Bourseigne-Vieille?

Waarom mijn woning in Bourseigne-Vieille isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Gedinne

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Gedinne aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Gedinne
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Bourseigne-Vieille wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Bourseigne-Vieille voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Bourseigne-Vieille. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment