Woning isoleren Sart-Custinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sart-Custinne? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel zoals HR++ glas en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Sart-Custinne. We zoomen in op onderwerpen als isolerende deuren en steenwol. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sart-custinne-5575

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode5575
Gasverbruik22.540 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€171,99

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je de meest interessante methodes om jullie woning in Sart-Custinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sart-Custinne is goed te betalen (om en nabij de € 980 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €200 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1925 en de winst ligt rond de €260 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sart-Custinne kost zo’n €5450. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11600. De winst is grofweg €930, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we nog een aantal populaire alternatieven. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Sart-Custinne (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een huis in Sart-Custinne kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. Dat is dus al gauw €825 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Sart-Custinne. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3100)
€665
(€7350)
€950
(€9700)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€245
(€1950)
€370
(€2750)
Spouwmuur€210
(€1025)
€530
(€2100)
€825
(€3425)
HR++ glas€190
(€1875)
€330
(€3350)
€415
(€4575)
isolatie sart-custinne 5575

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sart-Custinne?

Waarom mijn woning in Sart-Custinne isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Mega of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600 en dat levert gemiddeld op €225 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Dema, Handy Home, Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Gedinne

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Gedinne op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gedinne
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Sart-Custinne wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Middels een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Sart-Custinne voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Sart-Custinne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment