Woning isoleren Louette-Saint-Pierre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Louette-Saint-Pierre? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een paar maatregelen zoals isolatie binnenkant gevel en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Louette-Saint-Pierre. Je kunt denken aan thema’s als je spouwmuur isoleren en isolatieplan. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-louette-saint-pierre-5575

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Voor elk budget
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode5575
Gasverbruik22.500 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€171,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje lees jij de meest populaire acties om een woning in Louette-Saint-Pierre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Louette-Saint-Pierre is betaalbaar (al vanaf +/- € 970 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €225 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De prijzen variëren rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €270, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Louette-Saint-Pierre kost gemiddeld €5150. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Hiermee bespaar je ong. €830 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er diverse interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Louette-Saint-Pierre (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Louette-Saint-Pierre kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Louette-Saint-Pierre. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3200)
€605
(€6450)
€1190
(€9600)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€190
(€2350)
€305
(€3200)
Spouwmuur€385
(€975)
€470
(€2650)
€790
(€3250)
HR++ glas€200
(€2050)
€305
(€3025)
€425
(€4675)
isolatie louette-saint-pierre 5575

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Louette-Saint-Pierre?

Waarom zou ik mijn huis in Louette-Saint-Pierre isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Luminus en Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Big Mat, Dema, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Belangrijke details over isolatiepremie in Gedinne

Met hulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Gedinne kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gedinne
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Louette-Saint-Pierre wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Louette-Saint-Pierre voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Louette-Saint-Pierre. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment