Woning isoleren Willerzie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Willerzie? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties als bijv. isolatie van de schuur of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna tref je handige informatie over isolatie Willerzie. Je kunt denken aan vraagstukken over muren isoleren en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-willerzie-5575

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Voor klein en groot budget
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode5575
Gasverbruik22.560 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€172,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek je de meest toegepaste methodes om een woning in Willerzie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Willerzie is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 710 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €225 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De prijzen variëren rond €1650 en de besparing loopt op tot €200 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Willerzie kost om en nabij de €5450. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Het rendement is al snel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12800. Daarmee bespaar je grofweg €930 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast zijn er verschillende vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Willerzie (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere wereld? Isoleren van een woning in Willerzie kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 op jaarbasis. Op deze pagina bekijk je de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Willerzie. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3650)
€755
(€7000)
€1040
(€9300)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€270
(€1750)
€300
(€3500)
Spouwmuur€300
(€1250)
€620
(€2400)
€845
(€3450)
HR++ glas€200
(€2025)
€300
(€3325)
€410
(€4700)
isolatie willerzie 5575

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Meer weten over het isolatiebedrijf in Willerzie?

Waarom mijn woning in Willerzie isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier als OCTA+ en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125 en dat levert gemiddeld op €340 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Onderstaand check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Handy Home. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Gedinne

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Gedinne aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gedinne
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Willerzie wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Willerzie voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Willerzie. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een comfortabel leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment