Woning isoleren Glabbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Glabbeek? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je bruikbare informatie over isolatie Glabbeek. We zoomen in op topics als isolatie van de vloer en K-waarde. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-glabbeek-3380

 • Lagere energierekening
 • Geen vochtproblemen
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGlabbeek
Postcode3380
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€166,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website achterhaal je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Glabbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Glabbeek kan erg voordelig (vanaf zo’n € 940 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven variëren rond €1850 en de besparing loopt op tot €215, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Glabbeek kost ongeveer €4550. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1170. Het rendement is al snel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Hiermee bespaar je grofweg €790, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0zien we nog een aantal alternatieve vormen. Hieronder beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Glabbeek (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van de woning in Glabbeek is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder check je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Glabbeek. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4100)
€805
(€5600)
€1070
(€8900)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€190
(€2200)
€315
(€3500)
Spouwmuur€260
(€1150)
€530
(€2000)
€900
(€3125)
HR++ glas€190
(€2950)
€335
(€3025)
€365
(€4925)
isolatie glabbeek 3380

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Glabbeek?

Waarom moet ook ik mijn huis in Glabbeek isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Watz en Elegant, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Brico, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Glabbeek

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Glabbeek aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Glabbeek
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Glabbeek wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Glabbeek voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Glabbeek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment