Woning isoleren Bothey

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bothey? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een paar maatregelen als bijv. isolatie van de binnengevel en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je uiteenlopende informatie over isolatie Bothey. Bijvoorbeeld onderwerpen als warmtereflecterende folie en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bothey-5032

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder vervuiling
 • Brandbeschermend
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode5032
Gasverbruik20.470 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€160,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna lees jij de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Bothey te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bothey is betaalbaar (vanaf ongeveer € 790 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €210 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen fluctueren rond de €1800 en de potentiële besparing ligt op €185 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bothey kost zo’n €4950. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1100. De besparing loopt op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. De winst is plusminus €990 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens kennen we diverse aantrekkelijke alternatieven. Hierna bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Bothey (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Bothey is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Bothey. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3550)
€625
(€6800)
€1180
(€9900)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€195
(€1900)
€395
(€3150)
Spouwmuur€310
(€1100)
€670
(€2500)
€925
(€3175)
HR++ glas€200
(€1875)
€305
(€4050)
€360
(€5100)
isolatie bothey 5032

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bothey?

Waarom juist nu mijn huis in Bothey isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Luminus en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675, waarbij u een besparing realiseert van €255 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Dema, Hubo, Handy Home, Big Mat, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Gembloux

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gembloux aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Gembloux
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bothey wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bothey voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Bothey. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment