Woning isoleren Corroy-Le-Château

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Corroy-Le-Château? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een paar maatregelen als isolatie van de binnengevel en isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Corroy-Le-Château. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-corroy-le-chateau-5032

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Relatief snel te plaatsen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode5032
Gasverbruik20.480 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€160,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje vind je de meest rendabele manieren om jullie woning in Corroy-Le-Château te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Corroy-Le-Château is voordeling (vanaf ongeveer € 790 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €190 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1925 en de besparing loopt op tot €250, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Corroy-Le-Château kost ongeveer €4500. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. De potentiële besparing ligt op €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11000. Dit levert op pakweg €860 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er nog meer vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Corroy-Le-Château (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Corroy-Le-Château kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. De besparing komt neer op €925 p/jaar. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiespecialist in Corroy-Le-Château. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4250)
€875
(€5550)
€1220
(€9950)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€295
(€1800)
€345
(€2700)
Spouwmuur€390
(€1425)
€590
(€2125)
€880
(€3575)
HR++ glas€220
(€2250)
€340
(€3025)
€435
(€4425)
isolatie corroy-le-chateau 5032

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Corroy-Le-Château?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Corroy-Le-Château isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025 en dat bespaart tot €215 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Gembloux

Door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Gembloux voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gembloux
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Corroy-Le-Château wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Corroy-Le-Château voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Corroy-Le-Château. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en bespaart veel energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment