Woning isoleren Isnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Isnes? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met uitgebreide informatie over isolatie Isnes. Denk aan zaken als spouwmuurisolatie en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-isnes-5032

 • Uitstekend rendement
 • Bescherm tegen vocht
 • Zet het milieu op 1
 • Meer stilte in huis
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode5032
Gasverbruik20.490 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€160,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref je de interessantste acties om jouw woning in Isnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Isnes is interessant (om en nabij de € 780 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1800 en de potentiële besparing ligt op €265, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Isnes kost gemiddeld €5700. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Hiermee bespaar je om en nabij €970 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we verschillende populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Isnes (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Isnes is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. Dat komt neer op €1075 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Isnes. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3800)
€585
(€4900)
€1020
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€245
(€2650)
€395
(€3100)
Spouwmuur€400
(€1250)
€630
(€2700)
€910
(€3250)
HR++ glas€240
(€2325)
€335
(€4150)
€415
(€5375)
isolatie isnes 5032

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Isnes?

Waarom zou ik mijn woning in Isnes isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Engie of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975 en besparen tot €345, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Vandaar check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Dema, Brico, Gamma, Handy Home, Hubo, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Gembloux

Met hulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Gembloux aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gembloux
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Isnes wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Isnes voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Isnes. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment