Woning isoleren Mazy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Mazy? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als de zolder isoleren en isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Mazy. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals dakisolatie en minerale wol. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-mazy-5032

 • Snel terugverdiend
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Dempt het geluid
 • Beter energielabel

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode5032
Gasverbruik20.500 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€160,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje ontdek jij de interessantste acties om jouw woning in Mazy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Mazy is aantrekkelijk (om en nabij de € 840 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en je bespaart al snel €195 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mazy kost +/- €5700. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12400. Daarmee bespaar je plusminus €830, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we diverse alternatieve mogelijkheden. Hierna bespreken we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mazy (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijk een energiezuinige wereld? Isoleren van een huis in Mazy is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Mazy. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3850)
€785
(€4850)
€1080
(€9500)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€210
(€1800)
€380
(€3400)
Spouwmuur€280
(€1675)
€480
(€2500)
€930
(€3575)
HR++ glas€235
(€2550)
€270
(€3300)
€435
(€5125)
isolatie mazy 5032

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Mazy?

Waarom zou ik mijn huis in Mazy isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier als Mega of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775 en besparen tot €225, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Gembloux

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Gembloux kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gembloux
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Mazy wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Mazy voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Mazy. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment