Woning isoleren Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels een aantal stappen als isolatie van de spouwmuur of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna ontdek je handige informatie over isolatie Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-nil-saint-vincent-saint-martin-1457

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder last van lawaai van straat
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieWaals Brabant
GemeenteWalhain
Postcode1457
Gasverbruik20.780 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€162,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna ontdek je de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin is voordeling (al vanaf +/- € 790 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin kost plusminus €5000. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. De winst is ong. €800 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we nog meer rendabele opties. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van woning/huis in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 (jaarlijks). Hieronder bekijk je de gemiddelde kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3350)
€785
(€5250)
€930
(€9950)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€250
(€1900)
€375
(€3050)
Spouwmuur€275
(€800)
€670
(€2350)
€850
(€3050)
HR++ glas€200
(€2000)
€265
(€3900)
€405
(€4725)
isolatie nil-saint-vincent-saint-martin 1457

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Dema, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Walhain

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Walhain aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walhain
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment