Woning isoleren Mendonk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Mendonk? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als je dak isoleren en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Mendonk. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de spouw en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-mendonk-9042

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Speciale groene leningen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9042
Gasverbruik23.500 kWh
Stroomverbruik3494,519002066 kWh
Gemiddelde energierekening€176,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop check je de interessantste manieren om jullie woning in Mendonk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Mendonk kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 920 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €295 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €220, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, steenwol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mendonk kost gemiddeld €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Hiermee bespaar je ong. €770 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we nog meer aantrekkelijke vormen. In het volgende overzicht behandelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mendonk (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Mendonk is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Mendonk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3800)
€845
(€5600)
€1150
(€8050)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€285
(€1750)
€375
(€3450)
Spouwmuur€235
(€850)
€520
(€2100)
€805
(€3150)
HR++ glas€195
(€2400)
€320
(€3525)
€410
(€5400)
isolatie mendonk 9042

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mendonk?

Wat is het voordeel van mijn woning in Mendonk isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier als OCTA+ en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200 en besparen tot €280, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Gent

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Gent op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gent
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Mendonk wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mendonk voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Mendonk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment