Woning isoleren Oostakker

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oostakker? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen zoals triple glas of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Oostakker. We bespreken onderwerpen als dubbel glas en minerale wol. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-oostakker-9041

 • Besparen op energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9041
Gasverbruik23.480 kWh
Stroomverbruik3493,89416482925 kWh
Gemiddelde energierekening€176,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand ontdek je de meest rendabele acties om jullie woning in Oostakker te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oostakker is goed te betalen (om en nabij de € 850 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn gemiddeld €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €195 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, folie, icynene, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Oostakker kost plusminus €4650. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Het rendement is om en nabij €750 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er verscheidene alternatieve uitvoeringen. Hieronder vermelden we de interessantste vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Oostakker (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste toekomst? Isoleren van een huis in Oostakker is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. De besparing komt neer op €1275 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale prijs in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Oostakker. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€885
(€6050)
€940
(€9150)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€285
(€2000)
€350
(€3400)
Spouwmuur€245
(€825)
€730
(€2050)
€905
(€3150)
HR++ glas€210
(€1975)
€315
(€3875)
€440
(€4450)
isolatie oostakker 9041

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Oostakker?

Waarom zou ik mijn huis in Oostakker isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Watz of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze pagina bekijk je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Gent

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Gent op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gent
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Oostakker wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Oostakker voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Oostakker. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment