Woning isoleren Gent

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gent? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals de spouw isoleren en tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je waardevolle informatie over isolatie Gent. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals naden en kieren dichten en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-gent-9000

 • Veel geld besparen
 • Een gezond klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9000
Gasverbruik21.210 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€167,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website zie je de meest populaire stappen om jullie woning in Gent te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gent is interessant (vanaf plusminus € 890 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €205 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen liggen rond €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €250, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Gent kost +/- €5850. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Je profiteert van om en nabij €990 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook zijn er nog enkele alternatieve opties. Hierna benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Gent (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Gent is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2750 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Gent. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4150)
€655
(€5650)
€1200
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€210
(€1650)
€375
(€3100)
Spouwmuur€265
(€775)
€680
(€2250)
€905
(€3250)
HR++ glas€235
(€2450)
€275
(€3025)
€435
(€4500)
isolatie gent 9000

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Gent?

Waarom moet ook ik mijn huis in Gent isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent en Elegant, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625 en dat levert gemiddeld op €245 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Gamma, Brico. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Gent

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gent meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Gent
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Gent wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Gent voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Gent. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren in een aangenaam warm huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment