Woning isoleren Roesbrugge-Haringe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Roesbrugge-Haringe? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van haalbare maatregelen als de bodem isoleren of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna vind je belangrijke informatie over isolatie Roesbrugge-Haringe. We staan stil bij topics als isolerende deuren en glaswol isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-roesbrugge-haringe-8972

 • Lagere stookkosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePoperinge
Postcode8972
Gasverbruik23.380 kWh
Stroomverbruik3490,76997864546 kWh
Gemiddelde energierekening€175,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Roesbrugge-Haringe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Roesbrugge-Haringe is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 950 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €285 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1875 en het bespaart circa €275 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, icynene, steenwol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Roesbrugge-Haringe kost +/- €5600. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12400. Je profiteert van plusminus €800 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog meer alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Roesbrugge-Haringe (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Roesbrugge-Haringe is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Roesbrugge-Haringe. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3750)
€865
(€5400)
€1120
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€200
(€2100)
€400
(€2900)
Spouwmuur€225
(€1000)
€550
(€2075)
€845
(€3550)
HR++ glas€200
(€2275)
€275
(€3225)
€380
(€4500)
isolatie roesbrugge-haringe 8972

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Roesbrugge-Haringe?

Waarom moet ook ik mijn huis in Roesbrugge-Haringe isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij als Engie en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600, waarbij u een besparing realiseert van €215 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse projecten zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Dema, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Poperinge

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Poperinge op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Poperinge
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Roesbrugge-Haringe wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Roesbrugge-Haringe voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Roesbrugge-Haringe. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezond wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment