Woning isoleren Desteldonk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Desteldonk? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de garage of isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over isolatie Desteldonk. We gaan aan de slag met onderwerpen als vliering isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-desteldonk-9042

 • Besparen op energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Goed voor het klimaat
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9042
Gasverbruik23.490 kWh
Stroomverbruik3494,20658344763 kWh
Gemiddelde energierekening€176,49

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand check je de meest interessante acties om jullie woning in Desteldonk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Desteldonk kan erg voordelig (ongeveer € 930 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1675 en het bespaart circa €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, folie, icynene, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Desteldonk kost je zo’n €4600. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13500. Dit levert op om en nabij €850, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we meerdere populaire mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Desteldonk (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van de woning in Desteldonk is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Desteldonk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3550)
€635
(€5100)
€910
(€9900)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€260
(€1800)
€365
(€3100)
Spouwmuur€320
(€1475)
€670
(€2725)
€880
(€3000)
HR++ glas€215
(€1850)
€275
(€3400)
€380
(€5150)
isolatie desteldonk 9042

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Desteldonk?

Wat is het voordeel van mijn woning in Desteldonk isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075, dat betekent een winst van 260 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Dema, Handy Home, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Gent

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gent aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Gent
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met onderstaande tips kom je met een isolatieplan Desteldonk wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Desteldonk voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Desteldonk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren in een warm en comfortabel huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment