Woning isoleren Kemmel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kemmel? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel zoals je dak isoleren en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je belangrijke informatie over isolatie Kemmel. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolerende raamfolie en Rc-waarde. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-kemmel-8956

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een gezonde leefomgeving
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8956
Gasverbruik23.330 kWh
Stroomverbruik3489,20788555356 kWh
Gemiddelde energierekening€175,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek je de populairste stappen om je woning in Kemmel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kemmel kan erg voordelig (rond de € 990 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €285 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kemmel kost om en nabij de €4800. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Hiermee bespaar je ongeveer €810 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog enkele populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Kemmel (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw huis in Kemmel is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per 12 maanden. Onderstaand berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Kemmel. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3250)
€625
(€5100)
€940
(€9300)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€270
(€1900)
€365
(€3450)
Spouwmuur€315
(€900)
€560
(€2100)
€865
(€3475)
HR++ glas€190
(€2675)
€265
(€3175)
€365
(€4550)
isolatie kemmel 8956

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Kemmel?

Waarom mijn woning in Kemmel isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350 en geeft een besparing van €335 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand lees je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Heuvelland

Met hulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Heuvelland op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heuvelland
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Kemmel wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Kemmel voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Kemmel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment