Woning isoleren Beselare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Beselare? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen als de garage isoleren of radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand vind je bruikbare informatie over isolatie Beselare. Je komt meer te weten over vraagstukken over spouwmuurisolatie en koudebruggen. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-beselare-8980

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezond wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder ongedierte
 • Hogere woningwaarde

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZonnebeke
Postcode8980
Gasverbruik23.400 kWh
Stroomverbruik3491,39481588222 kWh
Gemiddelde energierekening€176,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand vind je de meest interessante onderdelen om je woning in Beselare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Beselare is goedkoop (vanaf ongeveer € 790 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €235 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1925 en de potentiële besparing ligt op €270, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beselare kost +/- €4650. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11300. Je profiteert van om en nabij €750, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog meer mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Beselare (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw huis in Beselare is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. De besparing komt neer op €1100 op jaarbasis. Op deze website vind je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Beselare. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3800)
€855
(€6650)
€1220
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€275
(€2050)
€360
(€2850)
Spouwmuur€200
(€1725)
€520
(€1950)
€820
(€3525)
HR++ glas€245
(€2725)
€295
(€3225)
€405
(€5100)
isolatie beselare 8980

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Beselare?

Waarom moet ook ik mijn huis in Beselare isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent en Antargaz, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3575 en geeft een besparing van €310 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande klussen als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Dema, Hubo, Brico, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Zonnebeke

Mede door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Zonnebeke op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zonnebeke
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Beselare wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Beselare voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Beselare. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment