Woning isoleren Zandvoorde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zandvoorde? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie binnenkant gevel en deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder lees je waardevolle informatie over isolatie Zandvoorde. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en verschillende materialen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-zandvoorde-8980

 • Snel terugverdiend
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZonnebeke
Postcode8980
Gasverbruik23.430 kWh
Stroomverbruik3492,33207173735 kWh
Gemiddelde energierekening€176,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna check jij de populairste onderdelen om je woning in Zandvoorde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zandvoorde is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 930 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Zandvoorde kost doorgaans €5250. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Het voordeel is grofweg €980 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog een aantal aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder bediscussiëren we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zandvoorde (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Isoleren van een huis in Zandvoorde is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Zandvoorde. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3600)
€845
(€4500)
€1210
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€280
(€2200)
€360
(€2800)
Spouwmuur€335
(€1650)
€670
(€2550)
€910
(€3450)
HR++ glas€240
(€2350)
€265
(€4200)
€385
(€5200)
isolatie zandvoorde 8980

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Meer weten over het isolatiebedrijf in Zandvoorde?

Waarom zou ik mijn woning in Zandvoorde isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Mega of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en geeft een besparing van €305 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website check je praktische info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Zonnebeke

Met behulp van de geldende premie wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Zonnebeke op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Zonnebeke
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Zandvoorde wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Zandvoorde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Zandvoorde. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment