Woning isoleren Sint-Amandsberg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sint-Amandsberg? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen zoals de schuur isoleren en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je bruikbare informatie over isolatie Sint-Amandsberg. Je leest uitvoerig over onderwerpen als tochtprofielen en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-sint-amandsberg-9040

 • Lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Goed voor het milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Erkende uitvoerders

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9040
Gasverbruik23.470 kWh
Stroomverbruik3493,58174621087 kWh
Gemiddelde energierekening€176,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand check je de meest toegepaste acties om een woning in Sint-Amandsberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Amandsberg kan erg voordelig beginnend bij € 830 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €1775 en de potentiële besparing ligt op €230 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint-Amandsberg kost zo’n €5400. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1110. De besparing loopt op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Het voordeel is pakweg €810 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er diverse rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Amandsberg (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en ook een bewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Sint-Amandsberg kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 (jaarlijks). Hierna kijken we naar de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Amandsberg. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3400)
€695
(€4950)
€980
(€9700)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€230
(€1650)
€325
(€3200)
Spouwmuur€230
(€750)
€600
(€2725)
€920
(€3400)
HR++ glas€205
(€2875)
€290
(€3075)
€435
(€5250)
isolatie sint-amandsberg 9040

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sint-Amandsberg?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Amandsberg isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, dat betekent een winst van 245 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Dema, Handy Home, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Gent

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Gent meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gent
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Op basis van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Sint-Amandsberg wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Amandsberg voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Sint-Amandsberg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment