Woning isoleren Krombeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Krombeke? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen als bijv. de vloer isoleren en isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Krombeke. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de zolder isoleren en energie besparen tips. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-krombeke-8972

 • Snelle terugverdientijd
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Ook geluidswerend
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePoperinge
Postcode8972
Gasverbruik23.360 kWh
Stroomverbruik3490,1451414087 kWh
Gemiddelde energierekening€175,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref je de meest toegepaste stappen om jullie woning in Krombeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Krombeke is betaalbaar (vanaf € 880 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1875 en het bespaart circa €240 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Krombeke kost ongeveer €5350. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het voordeel is ong. €870 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast bestaan er allerlei vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Krombeke (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Krombeke is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar. Op deze pagina ontdek je de uiteindelijke kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Krombeke. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3750)
€875
(€5150)
€1250
(€8300)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€270
(€2550)
€325
(€3250)
Spouwmuur€245
(€1250)
€590
(€2575)
€825
(€3000)
HR++ glas€215
(€2175)
€300
(€3950)
€430
(€4575)
isolatie krombeke 8972

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Krombeke?

Waarom zou ik mijn woning in Krombeke isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300 en geeft een besparing van €200, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse projecten als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Poperinge

Met behulp van de geldende premie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Poperinge kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Poperinge
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Krombeke wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Krombeke voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Krombeke. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment