Woning isoleren Mariakerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Mariakerke? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen als bijv. isolatie van de spouw en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Mariakerke. Dit kan gaan om onderwerpen als tochtprofielen en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-mariakerke-9030

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Geen vochtproblemen
 • Minder impact op het milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9030
Gasverbruik23.440 kWh
Stroomverbruik3492,64449035573 kWh
Gemiddelde energierekening€176,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek je de populairste manieren om je woning in Mariakerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mariakerke is interessant (al vanaf +/- € 790 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1600 en de potentiële besparing ligt op €225 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Mariakerke kost doorgaans €5350. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. De besparing loopt op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11600. Daarmee bespaar je pakweg €990 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we nog meer populaire uitvoeringen. Hieronder behandelen we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Mariakerke (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Mariakerke kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 p/jaar. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Mariakerke. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3050)
€595
(€4700)
€1060
(€8800)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€240
(€2000)
€355
(€2950)
Spouwmuur€345
(€1075)
€680
(€2600)
€900
(€3675)
HR++ glas€195
(€2700)
€310
(€4075)
€430
(€4775)
isolatie mariakerke 9030

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Mariakerke?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Mariakerke isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3775 en besparen tot €275 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna komen we met meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Big Mat, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Gent

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Gent voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gent
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Mariakerke wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Mariakerke voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Mariakerke. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een gezonde leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment