Woning isoleren Loker

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Loker? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de garage of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Loker. Je komt meer te weten over thema’s als de garage isoleren en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-loker-8958

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Groene investering
 • Reductie geluid
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8958
Gasverbruik23.340 kWh
Stroomverbruik3489,52030417194 kWh
Gemiddelde energierekening€175,76

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop vind jij de meest populaire onderdelen om jullie woning in Loker te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Loker is goedkoop (vanaf € 870 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €255 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn zo’n €1700 en het rendement ligt op zo’n €185 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Loker kost ongeveer €5600. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Het rendement is al snel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Dit levert op om en nabij €770 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we allerlei mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Loker (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een energiezuinige maatschappij? Isoleren van woning/huis in Loker kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Loker. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3400)
€825
(€7100)
€1030
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€180
(€2350)
€365
(€3550)
Spouwmuur€285
(€925)
€550
(€2475)
€910
(€3100)
HR++ glas€235
(€2600)
€275
(€3800)
€360
(€5375)
isolatie loker 8958

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Loker?

Waarom zou ik mijn huis in Loker isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Watz en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750, dat betekent een winst van 285 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote acties als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Gamma, Dema, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Heuvelland

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Heuvelland op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heuvelland
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Loker wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Loker voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Loker. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment