Woning isoleren Geluveld

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Geluveld? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over isolatie Geluveld. We zoomen in op items als isolatie van de spouwmuur en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-geluveld-8980

 • Besparen op energierekening
 • Een gezonde leefomgeving
 • Een verantwoorde warme woning
 • Weinig last van geluid
 • Hogere woningwaarde

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZonnebeke
Postcode8980
Gasverbruik23.410 kWh
Stroomverbruik3491,70723450059 kWh
Gemiddelde energierekening€176,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna achterhaal je de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Geluveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Geluveld is aantrekkelijk (al vanaf € 870 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Geluveld kost gemiddeld €4450. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Dit levert op plusminus €870 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we meerdere interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht praten we over de meest rendabele opties.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Geluveld (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Geluveld is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Geluveld. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3950)
€575
(€5250)
€960
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€240
(€2450)
€365
(€2800)
Spouwmuur€270
(€1300)
€530
(€2775)
€790
(€3075)
HR++ glas€200
(€2100)
€260
(€3925)
€355
(€5375)
isolatie geluveld 8980

Plaatsen in de omgeving:

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Geluveld?

Waarom juist nu mijn huis in Geluveld isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Engie of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000 en besparen tot €305 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande klussen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Onderstaand vind je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Zonnebeke

Via de geldende premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Zonnebeke op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zonnebeke
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Geluveld wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Geluveld voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Geluveld. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment