Woning isoleren Passendale

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Passendale? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je nuttige informatie over isolatie Passendale. Bijvoorbeeld thema’s als de vloer isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-passendale-8980

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZonnebeke
Postcode8980
Gasverbruik23.420 kWh
Stroomverbruik3492,01965311897 kWh
Gemiddelde energierekening€176,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website ontdek je de populairste onderdelen om een woning in Passendale te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Passendale is voordeling (vanaf ongeveer € 930 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1950 en het bespaart circa €245 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Passendale kost gemiddeld €5700. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. De potentiële besparing ligt op €820 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12700. Dit levert op pakweg €770 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we verscheidene interessante oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Passendale (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Passendale kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Passendale. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4000)
€865
(€6450)
€1190
(€9700)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€190
(€2600)
€325
(€2800)
Spouwmuur€250
(€1025)
€750
(€2250)
€860
(€3125)
HR++ glas€230
(€2200)
€340
(€3375)
€420
(€5275)
isolatie passendale 8980

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Passendale?

Waarom moet ook ik mijn huis in Passendale isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Essent of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en geeft een besparing van €350 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna komen we met een korte omschrijving van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Dema, Brico, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Zonnebeke

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Zonnebeke kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zonnebeke
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Passendale wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Passendale voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Passendale. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en flink lagere energiekosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment