Woning isoleren Westouter

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Westouter? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties zoals isolatie van de buitengevel en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna vind je handige informatie over isolatie Westouter. Denk aan thema’s als isolatie van de vloer en ventilatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-westouter-8954

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8954
Gasverbruik23.320 kWh
Stroomverbruik3488,89546693519 kWh
Gemiddelde energierekening€175,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina vind je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Westouter te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Westouter is goedkoop (vanaf ongeveer € 970 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1900 en het bespaart circa €220 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, steenwol, icynene, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Westouter kost +/- €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Hiermee bespaar je plusminus €920 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er verschillende vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht bespreken we de interessantste opties.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Westouter (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw huis in Westouter is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Westouter. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3900)
€765
(€5650)
€1110
(€9050)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€175
(€2350)
€355
(€3350)
Spouwmuur€205
(€900)
€450
(€2400)
€875
(€3100)
HR++ glas€200
(€1925)
€295
(€3025)
€410
(€4675)
isolatie westouter 8954

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Westouter?

Waarom zou ik mijn woning in Westouter isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als OCTA+ of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175 en besparen tot €320 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder lees je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Dema, Gamma, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van isolatiepremie in Heuvelland

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Heuvelland aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heuvelland
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Westouter wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Westouter voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Westouter. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een aangenaam warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment