Woning isoleren Watou

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Watou? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel als de spouw isoleren en tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over isolatie Watou. Bijvoorbeeld onderwerpen als gevelisolatie en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-watou-8978

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Een duurzame oplossing
 • Minder last van ongedierte
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePoperinge
Postcode8978
Gasverbruik23.390 kWh
Stroomverbruik3491,08239726384 kWh
Gemiddelde energierekening€176,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand achterhaal jij de populairste acties om jullie woning in Watou te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Watou kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 740 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1900 en je bespaart al snel €205 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Watou kost plusminus €4800. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €950. Het rendement is al snel €750 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13100. Hiermee bespaar je zo’n €950 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we meerdere interessante uitvoeringen. Hieronder benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Watou (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Watou is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 p/jaar. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Watou. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3400)
€575
(€5850)
€1250
(€9950)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€205
(€1550)
€355
(€3350)
Spouwmuur€350
(€1175)
€540
(€2800)
€810
(€3425)
HR++ glas€210
(€2725)
€260
(€4175)
€405
(€5175)
isolatie watou 8978

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Watou?

Waarom mijn woning in Watou isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij zoals Luminus of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000, dat betekent een winst van 210 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Poperinge

Door de huidige premies wordt een huis isoleren uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Poperinge voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Poperinge
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Watou wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Via een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Watou voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Watou. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment