Woning isoleren Wijtschate

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wijtschate? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Met een aantal stappen als isolatie van schuine dak of dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder komen we met handige informatie over isolatie Wijtschate. Je leest uitvoerig over items als dakkapel isoleren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-wijtschate-8953

 • Veel geld besparen
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8953
Gasverbruik23.310 kWh
Stroomverbruik3488,58304831681 kWh
Gemiddelde energierekening€175,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina lees jij de populairste acties om jouw woning in Wijtschate te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wijtschate is goedkoop (rond de € 810 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €280 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1875 en het bespaart circa €235 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wijtschate kost om en nabij de €5150. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. De winst is ong. €820 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere rendabele opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wijtschate (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van de woning in Wijtschate is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. Dat is dus al gauw €1250 per 12 maanden. Hieronder vind je de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Wijtschate. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4250)
€575
(€5700)
€1060
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€265
(€2300)
€345
(€2950)
Spouwmuur€350
(€850)
€570
(€2625)
€945
(€3600)
HR++ glas€195
(€1925)
€310
(€3875)
€450
(€5150)
isolatie wijtschate 8953

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Wijtschate?

Waarom juist nu mijn huis in Wijtschate isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder komen we met een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Heuvelland

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Heuvelland aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heuvelland
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Wijtschate wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wijtschate voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Wijtschate. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment