Woning isoleren Sint-Kruis-Winkel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sint-Kruis-Winkel? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering zoals muren isoleren en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Sint-Kruis-Winkel. Denk aan topics als isolatie van de kruipruimte en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-sint-kruis-winkel-9042

 • Besparen op energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode9042
Gasverbruik23.510 kWh
Stroomverbruik3494,83142068438 kWh
Gemiddelde energierekening€176,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand bekijk jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Sint-Kruis-Winkel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Kruis-Winkel is financieel toegankelijk (vanaf € 760 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1800 en de winst ligt rond de €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Kruis-Winkel kost om en nabij de €5550. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1160. De potentiële besparing ligt op €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Dit levert op pakweg €910 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er verscheidene aantrekkelijke vormen. In het volgende overzicht praten we over de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Kruis-Winkel (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Sint-Kruis-Winkel is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. Dat is dus al gauw €825 per 12 maanden. Onderstaand berekenen we de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Kruis-Winkel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4300)
€715
(€7150)
€970
(€9750)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€230
(€2200)
€400
(€3350)
Spouwmuur€300
(€1425)
€600
(€2375)
€795
(€3375)
HR++ glas€230
(€2400)
€330
(€4100)
€380
(€5400)
isolatie sint-kruis-winkel 9042

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sint-Kruis-Winkel?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sint-Kruis-Winkel isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875, waarbij u een besparing realiseert van €265 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder check je kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Gent

Dankzij de huidige premies wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Gent in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gent
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Sint-Kruis-Winkel wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Kruis-Winkel voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Kruis-Winkel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment