Woning isoleren Reningelst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Reningelst? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via een investering als tussenwanden isoleren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Reningelst. We staan stil bij onderwerpen als vloerisolatie en subsidie Isolatie juni 2024. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-reningelst-8970

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een gezonde leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieWest Vlaanderen
GemeentePoperinge
Postcode8970
Gasverbruik23.350 kWh
Stroomverbruik3489,83272279032 kWh
Gemiddelde energierekening€175,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal jij de populairste stappen om jouw woning in Reningelst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Reningelst is betaalbaar (vanaf plusminus € 750 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €265 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1625 en de potentiële besparing ligt op €275 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Reningelst kost doorgaans €5050. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. De potentiële besparing ligt op €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Het rendement is pakweg €950 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we allerlei aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hierna praten we over de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Reningelst (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van de woning in Reningelst is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 op jaarbasis. Hieronder vind je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Reningelst. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3600)
€795
(€7350)
€910
(€9650)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€290
(€2150)
€395
(€3150)
Spouwmuur€395
(€1000)
€740
(€2375)
€820
(€3250)
HR++ glas€230
(€2825)
€260
(€3525)
€405
(€4575)
isolatie reningelst 8970

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Reningelst?

Waarom zou ik mijn woning in Reningelst isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600 en besparen tot €305 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op die manier achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige acties als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Poperinge

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Poperinge op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Poperinge
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Reningelst wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Reningelst voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Reningelst. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment