Woning isoleren Idegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Idegem? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen als de spouw isoleren of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder lees je nuttige informatie over isolatie Idegem. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van verwarmingsbuizen en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-idegem-9506

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9506
Gasverbruik20.460 kWh
Stroomverbruik3524,51118943037 kWh
Gemiddelde energierekening€164,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal je de meest interessante onderdelen om een woning in Idegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Idegem is financieel toegankelijk (vanaf € 850 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €190 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven bedragen zo’n €1825 en de besparing loopt op tot €280 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Idegem kost doorgaans €5750. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het rendement is circa €880 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog meer populaire werkzaamheden. Hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Idegem (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een duurzame samenleving? Isoleren van de woning in Idegem kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 per jaar. Onderstaand bekijk je de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Idegem. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€685
(€6500)
€930
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€220
(€1700)
€325
(€3100)
Spouwmuur€375
(€1250)
€730
(€2525)
€935
(€3325)
HR++ glas€215
(€2875)
€290
(€4175)
€400
(€4775)
isolatie idegem 9506

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Idegem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Idegem isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175 en besparen tot €295, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website ontdek je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Geraardsbergen

Door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Geraardsbergen in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Idegem wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Idegem voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Idegem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment