Woning isoleren Overboelare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Overboelare? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van buitenmuren of warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Overboelare. Je leest uitvoerig over topics als muren isoleren en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-overboelare-9500

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Een verantwoorde warme woning
 • Meer stilte in huis
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gasverbruik20.420 kWh
Stroomverbruik3523,26151495685 kWh
Gemiddelde energierekening€164,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand check jij de meest interessante manieren om een woning in Overboelare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Overboelare is betaalbaar (ongeveer € 800 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €200 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1775 en de winst ligt rond de €270 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Overboelare kost om en nabij de €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Het voordeel is circa €840 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog meer populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Overboelare (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Overboelare is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2475 m3. De besparing komt neer op €1025 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Overboelare. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3150)
€665
(€6550)
€1080
(€9500)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€265
(€2500)
€315
(€2850)
Spouwmuur€265
(€1000)
€610
(€2050)
€780
(€3225)
HR++ glas€225
(€2925)
€290
(€3900)
€380
(€4825)
isolatie overboelare 9500

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Overboelare?

Waarom zou ik mijn huis in Overboelare isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Gamma, Handy Home, Dema, Brico. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Geraardsbergen

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Geraardsbergen voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Overboelare wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Overboelare voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Overboelare. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment