Woning isoleren Geraardsbergen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Geraardsbergen? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van binnenmuren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Geraardsbergen. Je leest uitvoerig over topics als verwarmingsbuizen isoleren en U-waarde. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-geraardsbergen-9500

 • Significant lagere energiekosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Hogere woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gasverbruik21.510 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€165,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf achterhaal jij de interessantste manieren om een woning in Geraardsbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Geraardsbergen is goed te betalen (ongeveer € 850 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €190 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Geraardsbergen kost +/- €4900. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Daarmee bespaar je ongeveer €920 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we allerlei rendabele vormen. Hierna vermelden we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Geraardsbergen (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een huis in Geraardsbergen is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 p/jaar. Hierna kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Geraardsbergen. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4050)
€665
(€7000)
€1150
(€9000)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€215
(€1850)
€385
(€3050)
Spouwmuur€205
(€925)
€520
(€2175)
€820
(€3475)
HR++ glas€215
(€2475)
€310
(€3875)
€415
(€5350)
isolatie geraardsbergen 9500

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Geraardsbergen?

Waarom zou ik mijn woning in Geraardsbergen isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Ook biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3400 en besparen tot €260 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder check je meer info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Hubo, Dema. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Geraardsbergen

Met hulp van de huidige premies wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Geraardsbergen meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Geraardsbergen wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Geraardsbergen voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Geraardsbergen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment