Woning isoleren Onkerzele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Onkerzele? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties als de vloer isoleren en buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met uitgebreide informatie over isolatie Onkerzele. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie van binnenmuren en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-onkerzele-9500

 • Een flink lagere energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder impact op het milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gasverbruik20.400 kWh
Stroomverbruik3522,63667772009 kWh
Gemiddelde energierekening€164,26

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand lees jij de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Onkerzele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Onkerzele is interessant (plusminus € 780 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 p/jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, folie, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Onkerzele kost ongeveer €5300. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12100. Hiermee bespaar je ongeveer €790 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zijn er nog een aantal mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Onkerzele (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Onkerzele is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2000 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Onkerzele. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3600)
€645
(€5100)
€1140
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€255
(€2250)
€360
(€3150)
Spouwmuur€180
(€1150)
€610
(€2675)
€820
(€3500)
HR++ glas€190
(€2650)
€285
(€3725)
€415
(€5050)
isolatie onkerzele 9500

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Onkerzele?

Waarom mijn woning in Onkerzele isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als Mega of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675, dat betekent een winst van 260, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote projecten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. In de box hieronder bekijk je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Geraardsbergen

Dankzij de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Geraardsbergen op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Onkerzele wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Onkerzele voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Onkerzele. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment