Woning isoleren Nederboelare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nederboelare? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie van de zolder of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Nederboelare. We bespreken vraagstukken over je dak isoleren en steenwol Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-nederboelare-9500

 • Investering snel terugverdiend
 • Een comfortabel wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder last van ongedierte
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gasverbruik20.390 kWh
Stroomverbruik3522,32425910172 kWh
Gemiddelde energierekening€164,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf bekijk je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Nederboelare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nederboelare is goed te betalen (al vanaf +/- € 740 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €185 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1750 en het bespaart circa €260 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nederboelare kost doorgaans €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Het voordeel is zo’n €990 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei populaire oplossingen. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Nederboelare (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Nederboelare kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per jaar. Hierna berekenen we de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Nederboelare. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4200)
€885
(€6750)
€1240
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€210
(€2050)
€400
(€2800)
Spouwmuur€310
(€1275)
€710
(€2750)
€930
(€3200)
HR++ glas€250
(€2400)
€300
(€4200)
€420
(€5325)
isolatie nederboelare 9500

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Nederboelare?

Waarom mijn woning in Nederboelare isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Elegant, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475 en besparen tot €330 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Geraardsbergen

Door de premies van de gemeente wordt een huis isoleren interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Geraardsbergen aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nederboelare wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nederboelare voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Nederboelare. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment