Woning isoleren Heldergem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Heldergem? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website check je waardevolle informatie over isolatie Heldergem. We bespreken thema’s als de garage isoleren en schijntocht. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-heldergem-9450

 • Lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder last van ongedierte
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHaaltert
Postcode9450
Gasverbruik20.330 kWh
Stroomverbruik3520,44974739144 kWh
Gemiddelde energierekening€163,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf tref jij de populairste werkzaamheden om jouw woning in Heldergem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Heldergem kan erg voordelig (vanaf plusminus € 910 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €205 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De prijzen bedragen zo’n €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €205, ieder jaar weer. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Heldergem kost gemiddeld €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11300. Je profiteert van zo’n €810 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we nog meer interessante vormen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Heldergem (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een groenere samenleving? Isoleren van jouw woning in Heldergem kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. Dat komt neer op €975 op jaarbasis. Op deze website komen we met de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Heldergem. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3750)
€735
(€6850)
€940
(€9850)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€255
(€2500)
€385
(€2750)
Spouwmuur€320
(€1275)
€750
(€2075)
€905
(€3525)
HR++ glas€205
(€2350)
€275
(€4275)
€420
(€5350)
isolatie heldergem 9450

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Heldergem?

Waarom zou ik mijn huis in Heldergem isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, waarbij u een besparing realiseert van €305 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande acties als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Haaltert

Met hulp van de geldende premie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Haaltert aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Haaltert
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Met behulp van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Heldergem wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Heldergem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Heldergem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment