Woning isoleren Outer

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Outer? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen als isolatie van de buitengevel en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je nuttige informatie over isolatie Outer. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolerende raamfolie en spouwanker. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-outer-9406

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Bescherm tegen vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9406
Gasverbruik20.230 kWh
Stroomverbruik3517,32556120766 kWh
Gemiddelde energierekening€163,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje ontdek jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Outer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Outer kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 770 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De onkosten liggen rond €1850 en het resultaat is zo’n €200 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Outer kost ongeveer €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Het rendement is al snel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12700. Daarmee bespaar je om en nabij €850 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we diverse populaire uitvoeringen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest interessante vormen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Outer (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw woning in Outer is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per 12 maanden. Op deze pagina kijken we naar de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Outer. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4350)
€805
(€6150)
€1240
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€240
(€2350)
€315
(€2800)
Spouwmuur€210
(€1525)
€680
(€2500)
€875
(€3300)
HR++ glas€205
(€2475)
€310
(€3150)
€405
(€4675)
isolatie outer 9406

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Outer?

Waarom mijn woning in Outer isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975 en dat bespaart tot €260 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ninove

Dankzij een speciale premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ninove aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ninove
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Outer wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Outer voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Outer. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment